dimarts, 11 de desembre del 2012

Teatre Tarragona



El nou Teatre Tarragona és a punt d'aixecar el teló. Els operaris hi treballen per enllestir els últims detalls. S'inaugura avui mateix, després de quatre anys des de l'inici de l'obra i d'haver passat molts més anys en desús i abandó. Construït on hi havia hagut un antic cinema al capdamunt de la Rambla Nova, el nou teatre, és el més gran de la ciutat amb capacitat per a 700 persones, un immens escenari de 220 metres quadrats i camerinos per a una trentena d'intèrprets. L'edifici ha costat vuit milions d'euros. Per a l'estrena, llargament esperada a la ciutat, s'escenificarà una marxa de torxes des del Teatre Metropol, a escassos metres a la mateixa Rambla, fins al nou Teatre Tarragona.

Els dies 18 i 19 de desembre s'han organitzat jornades de portes obertes perquè els tarragonins puguin veure l'interior del nou recinte teatral. El primer que es trobarà l'espectador és un gran vestíbul amb columnes, on predomina el to daurat que recorda l'estil 'kitsch'. A mà dreta hi ha una barra de bar i a mà esquerra, la taquilla i el guarda-roba.

Un cop a l'interior de la sala -amb accés pel primer i segon pis- predomina el to negre i la fusta que embolcalla les parets, garantint així una bona acústica de l'equipament. Intercaladament, i en color negre, vermell i rosat, s'han disposat les 700 butaques de platea i amfiteatre.


L’acte inaugural del teatre Tarragona es durà a terme demà 11 de desembre, amb una cerimònia que comptarà amb algunes de les figures més punteres de Tarragona del camp de les arts escèniques, que actuaran sota la direcció Sergi Guasch. La nova i vella guàrdia artística de la ciutat es trobaran en un espectacle que començarà a a les 19.30 hores davant del Teatre Metropol, on representats de diverses entitats de la ciutat guiaran les antorxes de foc fins el Teatre Tarragona on, aproximadament a dos quarts de nou del vespre i a l’interior de l’equipament, començarà el segon acte de la cerimònia inaugural.
Un cop dins del Teatre Tarragona, es procedirà a cloure oficialment la Capitalitat de la Cultura Catalana, títol que la ciutat ha ostentat durant aquest 2012, amb els parlaments de les autoritats i les actuacions dels representants de les arts escèniques que es representaran damunt de l’escenari, tots ells pesos pesants de les arts escèniques locals. Obriran foc les actuacions del ballarí Orión Picó i la companyia de dansa Plan B, amb l’escenificació de l’espectacle “Les criatures de Prometeu”. Després, arribarà el torn de la lectura dramatitzada de textos a càrrec Muntsa Alcañiz, Mercè Anglès, Mercè Rovira, Fermí Fernàndez, Oriol Grau i Joan Pascual i, finalment, l’acte clourà amb el recital del baríton Àngel Òdena. Durant tot l’acte l’acompanyament musical anirà a càrrec de l’orquestra Camerata XXI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada